ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Κατάσταση

Υπό κατασκευή

Χρονολογία

2013 - σήμερα

Τοποθεσία

Πόρτο Ράφτη, Αττική

Στατική Μελέτη

Αργυρώ Θεωδορακάτου, Ergosystem ΕΠΕ - Χρύσανθος Καλλίγερος

Φωτογράφιση

-

Το οικόπεδο έκτασης 1.150μ2 είναι διαμπερές στον άξονα βορρά –νότου με πολύ έντονη κλίση προς το νότο και έχει πανοραμική θέα στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε τέσσερα κλιμακωτά επίπεδα έτσι ώστε όλοι οι χώροι της να απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας στο νότο.

Το υψηλότερο επίπεδο (+1,5μ από τη στάθμη του πάνω δρόμου) μπορεί να αυτονομηθεί σε ανεξάρτητο διαμέρισμα που οικειοποιείται τη μεγάλη βεράντα του δώματος. Ο κύριος όγκος του σπιτιού καταλαμβάνει τα δύο μεσαία επίπεδα, κοινόχρηστους  χώρους πάνω (-1,5μ από τη στάθμη του πάνω δρόμου), υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους κάτω. Στο χαμηλότερο επίπεδο στεγάζεται το garage και ένας ανεξάρτητος μεγάλος ξενώνας σε επαφή με την γη, προσβάσιμος από τον κάτω δρόμο.

Κύρια συνθετική επιδίωξη  ήταν η δημιουργία του μέγιστου εξωτερικού χώρου στο επίπεδο των χώρων διημέρευσης, που οργανώνεται σε τρεις ζώνες: νερό πισίνας, deck, φύτευση. Η ζώνη φύτευσης τέμνει τον εσωτερικό χώρο, μετακινώντας τον όγκο του καθιστικού που εμφανίζεται ως πρόβολος κάθετος στις ισοϋψείς του οικοπέδου με κατεύθυνση στη θέα. Ο εσωτερικός χώρος ενοποιείται με τον εξωτερικό σε μια αδιάκοπτη ενότητα μέσω της διαφάνειας των συρόμενων υαλοστασίων, της χρήσης ενιαίων γραμμικών στοιχείων και ίδιων υλικών επένδυσης. Όλος ο εσωτερικός χώρος μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ημιυπαίθριο όταν ανοίξουν τα συρόμενα υαλοστάσια.

Share this

Test title

Test subtitle